Durak: Kanalizasyona düşen çocuğun ölümünden ASKi sorumlu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Doğankent Beldesi'nde 6 yaşındaki Tayfun Kuzu'nun kanalizasyon çukuruna düşüp, boğularak ölmesinde ASKİ'nin ihmali olduğunu kabul etti. 11 Mart'ta yaşanan olayın ardından sessiz kalmayı tercih eden Durak, CHP'li Üye Yüksel Erdoğan'ın soru önergesini cevaplarken, "Kanalizasyon tıkandığı için vatandaş çukur açmış. ASKİ'nin ekibi gitmiş, aracın da hortumu patlamış. Bunun soruşturmasını yapıyoruz. Elbette burada ihmal de, suçlu da söz konusudur. Cezasını vereceğim, endişeli olmayın" dedi.

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP'li Üye Yüksel Erdoğan, kanalizasyon faciasının sorgulanmasını isteyip, Başkan Durak'a "İstanbul'daki benzer olayda, İSKİ'nin genel müdürü görevden alındı. Siz ne yapacaksınız? Bu olayı yargıya taşıyacak mısınız? Ölen çocuğun ailesine maddi bir yardım düşünüyor musunuz?" şeklinde sorular yöneltti.

İstanbul'daki olayla, Adana'dakinin birbirine benzemediğini savunan Durak şunları söyledi:

"Doğankent'teki üzücü olayla ilgili ASKİ'de soruşturma açılmasını sağladık. Soruşturma raporu henüz bana intikal etmedi. İstanbul'da olay İSKİ'nin ihaleli işinde takipsiz kalan bir işin sonucu. Doğankent'te ise vatandaşın açtığı çukurda ölen bir çocuk var. İkisi birbirinden farklı. Ayrıca ASKİ, kanalizasyonlardaki tıkanıklıkları yüksek basınçlı ve vakumlu araçlarla açıyor. Çukur kazmıyor. 50 metrelik hortumla kanalizasyondaki büyük taşlar bile temizleniyor. Doğankent'e de ASKİ'nin aracı gitmiş, fakat hortumu patlamış. İşte bunun soruşturmasını yapıyoruz. Elbette burada bir ihmal de, suçlu da söz konusudur. Cezasını vereceğim, endişeli olmayın. Bu olayların tekrar yaşanmaması için ASKİ'nin teyakkuz halinde olması, vatandaşlarımızın da keyfi çukur kazmamaları gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber